02 jan

Decoratie met vilt en zijde

         

Een ontwerp van Esther Valk

In september 2011 ben ik als zzp’er begonnen. Ik maak zowel kleding als interieurproducten van vilt, zoveel mogelijk met natuurlijke materialen en verftechnieken. De producten voor het interieur zijn daardoor milieubewust en duurzaam en hebben een eigen karakter.

Toelichting
Het wandkleed (afbeelding links) is voor een kamer van 4 mtr. hoog en is onderdeel van een drieluik. Het is helemaal plantaardig geverfd en met de hand gevilt op een ondergrond van zijde. De afmeting is: 1.80 x 95 cm. Er zijn verschillende vachten in verwerkt. Het vloerkleed (afbeelding midden) is ook plantaardig geverfd. De afmeting is: 60 x 85 cm. De objecten ‘Dalol’ (afbeelding rechts) zijn uit één stuk gevilt van merinowol (niet plantaardig geverfd). De drie objecten horen bij elkaar en zijn ieder ongeveer 30 x 30 x 30 cm.

Het wandkleed is geïnspireerd op een luchtfoto van een mijn in Chili. Het lijnenspel is het uitgangspunt geweest. Het kleed zal het geluid in de kamer wat dempen en geeft het een warme uitstraling. De objecten ‘Dalol’ zijn geïnspireerd op een vulkaangebied in Ethiopië. De structuren/texturen en kleuren hiervan waren de aanleiding voor dit werk.

Stem op dit object via één van de onderstaande social media of door een reactie te plaatsen.

Terug naar het overzicht.

Volgende inzending.

26 thoughts on “Decoratie met vilt en zijde

 1. Verrassend, deze kunstzinnige creaties met vilt. Het wordt zo wel op een hoger plan getild.

 2. Prachtig werk, vooral het wandkleed spreekt mij aan vanwege het gebruik van puur natuurlijk materiaal. Ben benieuwd naar de andere twee delen van het drieluik.

 3. Wat zijn de objecten rechts bijzonder en mooi van kleur ! Verder denk ik dat het wandkleed ook best in een lagere ruimte zou passen, als er maar ruimte omheen is.
  Succes Esther.

 4. Hoi Esther,

  Ik wist dat je mooie dingen maakte!!! Ik vind vooral de kleine objecten erg mooi!! Ik stem heel graag op jouw stukken.

  Groeten Tina

 5. Het blijft mooi wat je met vilt allemaal doet! Wat een mooie dingen maak je toch. Groetjes Annemieke

 6. Mijn stem heb je – natuurlijk! Want je maakt prachtige, originele dingen. Jouw gevilte bloemenketting draag ik nog altijd met plezier.
  Zet ‘m op! Groetjes, Monique

 7. Het wandkleed is in het echt nog véél mooier dan hier op de foto.
  Prachtig Esther, Succes.
  Groetjes, Tineke

 8. Wat een prachtig werk weer. Had ik maar een ruimte voor dat mooie wandkleed bijvoorbeeld. Het brengt me wel op een idee voor een wandkleed voor de schouw. Kom ik nog een keer bij je opterug hoor Esther. Ik heb bijna alle inzendingen bekeken. Er zitten wat mij betreft zeker nog een paar hele mooie ontwerpen tussen maar ook veel die ik niet waardeer. Blijft smaak natuurlijk.Maar wat mij betreft moet je winnen.

Reacties zijn gesloten.