05 jan

De ‘Multishuffle’


Een ontwerp van Ralf Frickel.

Begin juni 2010 heb ik mijn diploma behaald aan de Design Academy Eindhoven, vervolgens ben ik zelfstandig een ontwerpbureau gestart. Ik realiseer met beide handen de door mijzelf ontworpen lampen, ook probeer een plek te vinden in de wereld van het spelontwerp; mijn passie ligt bij het bedenken, spelen en vormgeven van behendigheid spellen, waaruit mijn afstudeerproject en inzending ‘Multishuffle’ is ontstaan. Mijn motto: Het samen spelen van spellen, creëert een band!

De Multishuffle is een hoogwaardige tafel met verschillende leuke spellen, die in een handomdraai transformeert naar een bureau voor kinderen. De poten van de Multishuffle kunnen eenvoudig worden uit- en ingeklapt waardoor hij makkelijk is op te bergen of te transporteren.

De ‘Multishuffle’
De ‘Multishuffle’ eindelijk weer eens leuke competitieve familie-spellen voor jong en oud, waar geen batterij of een stopcontact voor nodig is. ‘Een vernieuwing op een oud oer-Hollands spelletje sjoelen’ Het houdt het midden tussen sjoelen en flipperen maar wel op een heel geduldige manier. Super degelijk en met een hedendaagse uitstraling. De ‘Multishuffle’ bevat de volgende 4 spellen (die indirect een speelse oefening zijn om oog hand coördinatie van kinderen te verbeteren):

 • Sjoelen: Zoals we het spel van vroeger nog kennen.
 • Katapult sjoelen: Door gebruik te maken van de elastiek met houten ringen, is het gemakkelijk om met een vinger de ergonomische schijf van hout te richten en vervolgens weg te schieten, dit spel speel je zonder veel kracht te gebruiken, ideaal voor kleine kinderen en ouderen.
 • Knikker sjoelen: Rol de metalen knikkers een voor een en in een rechte lijn door het hoogste gedeelte van de punten poortjes, maar pas op voor het magische veld, dit kan ervoor zorgen de knikkers van hun pad raken.
 • Magische knikkers: Baan jezelf met de juiste snelheid en richting een weg naar de cirkels, doe je dit op de juiste manier dan kleven de knikkers in de cirkels, dat levert punten op! Maar pas op voor de verborgen magische plekken, deze kunnen je het leven erg zuur maken. Deze verschillende verslavende competitieve spellen zijn de ingrediënten voor een avond vol met plezier.

Meer info
Inclusief 30 holgedraaide ergonomische sjoelschijven, 10 metalen knikkers en een elastiek met houten ringen. De afmeting uitgeklapt: 1700(L) x 614(B) x 690(H) mm. De afmeting ingeklapt: 1700(L) x 614(B) x 96(H) mm. Materialen: Beuken hout, MDF, meubelbeslag. Gewicht: 12 kg.

De hoogte is aangepast op de lengte van kinderen, daardoor is het ook prima te spelen; zittend in een stoel, perfect voor bijvoorbeeld ouderen. De poten zijn eenvoudig in- en uitklapbaar. hierbij is rekening gehouden met scharniergevaar voor de vingers. Ingeklapt kan de Multishuffle op een tafel gelegd worden zoals ook gebeurd bij een sjoelbak, hierdoor verander je de speelhoogte waardoor de ouders het spel gemakkelijker staand kunnen spelen.

Stem op dit object via één van de onderstaande social media of door een reactie te plaatsen.

Terug naar het overzicht.

Volgende inzending.

73 thoughts on “De ‘Multishuffle’

 1. Wat een gaaf ding! Krijg er meteen zin in om te doen. goed idee om meerdere spellen te combineren.

 2. Sjoelen 2.0: Oldskool in een nieuw jasje.
  Dit is (re)design zoals het bedoeld is!!! Helemaal super, kan ik al bestellen!!!

 3. Leuk ontwerp! Heb het gezien op de graduation show! Is weer eens wat anders dan al die computerspellen en ook zeer mooi afgewerkt!

 4. Ey Ralf! Super cool! Mooie combinatie! Heel fijn dat je geen tafel meer nodig hebt om de sjoelbak op te zetten! Fijn! Good work, great thinking! See ya

 5. Leuk ontworpen en mooi design. Nodigd uit om de oude spellen weer in huis te halen en een prominent plekje in huis te geven.

 6. Hallo Ralf,

  Alleen al het design is mooi, prachtig afgewerkt en heel functioneel met die inklapbare poten. Daarnaast beperkt het gebruik zich niet tot een spel. Prachtig !

 7. Het idee is super, brengt weer gezelligheid in huis.
  Ook echt functioneel, zeker bij ruimte gebrek.

 8. Ik heb het spel mogen spelen. Zelfs ik vond het boeiend.
  Meerdere spelen op een bord ! Erg innovatief.

 9. hallo Ralf, het is een bijzonder fraai produkt, dat op vele manieren door eenieder, ook mensen met een handicap, herhaaldelijk gebruikt kan worden;

 10. Hey Ralf,
  Ik hoop dat je met dit product doorbreekt.
  Het is goed uitgedacht en erg leuk om te spelen!
  Succes!!

 11. Ziet er super uit, knap gedaan!! Blijft een leuk ‘oud’ spel maar nu in een totaal ander jasje, top!

 12. Ha Ralf! Ziet er leuk uit! Kijken of ik oma zo ver kan krijgen en wellicht het toekomstige kroost :-) Succes ermee verder!

 13. Magisch, creatief- en harmonie-bevorderend! Daarnaast goed uitgedacht voor verschillende doelgroepen, top!

 14. Ideaal voor recreatie ouderen in zorginstellingen.
  Ik zou dit meteen kopen voor de aktiviteitengroep!

 15. Deze multi sjoelbak lijkt mij ontzettend leuk; voor jong en oud een plezier om met dit
  nieuwe “speeltuig” te spelen!!!!

 16. Erg leuk ontwerp. Heb het gezien bij de Graduation Show en hoop van harte dat het in productie genomen wordt. Als de prijs net zo leuk is als de tafel wil ik er zeker een hebben :-)

 17. Hey Ralf,

  Wat een grappige tafel/spel :) leuk dat het zo multifunctioneel is bespaart veel ruimte zo hahaha. Na het lezen van je artikel wil ik dat spelletje best een keer spelen…wat dacht je van volgende oud&nieuw?

Reacties zijn gesloten.