04 jan

Blik-vanger “Tube”

   
Een ontwerp van Henk Bank.

Blik-vanger wil graag de naamsbekendheid vergroten en zoekt naar contacten voor productontwikkeling en/of afzetmogelijkheden. Alle producten zijn unica en worden ambachtelijk in eigen beheer of in opdracht uitgevoerd. Het hergebruik van de verschillende materialen is bepalend voor het uiteindelijke ontwerp.
Elk product is een ontdekkingstocht waarbij het maximale uit de gebruikte materialen gehaald wordt om te komen tot dat ene functionele product.

“Tube”
De Tube is een mechanisch uurwerk met slinger. Het uurwerk beweegt zich in de tijd naar beneden en wordt met de ketting omhoog getrokken.

Tijd is gecontroleerde weerstand. De fascinatie voor mechanische manieren van aandrijving resulteert in bijzondere oplossingen en uitvoeringen. Dit unieke uurwerk is ambachtelijk samengesteld.

Stem op dit object via één van de onderstaande social media of door een reactie te plaatsen.

Terug naar het overzicht.

Volgende inzending.

5 thoughts on “Blik-vanger “Tube”

  1. Zeer creatief ontwerp door het samenvoegen van oude onderdelen iets heel nieuws ontwerpen.
    Deze designer verdient veel meer aandacht dan hij tot nu toe heeft gehad !

  2. Van dit technisch vernuft werd ik wel even stil van, Wat een combinatie van materiaal, sierlijk en spannend. Een tweede Eise Eisinga ??

  3. Uniek exemplaar, technisch vernuft in combinatie met mooi design, leuk ook dat je bij de tijd stil moet staan als je “tube” moet “opwinden”

Reacties zijn gesloten.